Σε νέο κύκλο επιδότησης ηλεκτρικών ταξί προχωράει η κυβέρνηση με στόχο την είσοδο των επαγγελματιών οδηγών στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.
Σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης για τα νοικοκυριά, που λαμβάνει δραματικές διαστάσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, αλλά και αρνητικές επιδόσεις στην απασχόληση, καταγράφει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ
Μικρή κάμψη παρουσίασαν οι πωλήσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων τον περασμένο Δεκέμβριο
Χρηματικό έπαθλο έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα και 100.000 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 12 υπέρ-τυχερούς φορολογούμενους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους προβλέπει η νέα φορολοταρία.
Ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε διαδικτυακή εκδήλωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με θέμα την «πανδημία και εστίαση».
Καταργείται μετά από 11 χρόνια η εισφορά αλληλεγγύης για όλους τους φορολογούμενους.
Μόνιμη παρέμβαση για ενέργεια καθώς «θα πηγαίνει πάνω – κάτω για χρόνια», προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 
 Αμεσα η τροπολογία στη Βουλή
Την παράταση έναρξης αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν 700.000 επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο.
Αγώνας δρόμου γίνεται προκειμένου να καταβληθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ σε πάνω από 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα κατά την εβδομάδα που θα πραγματοποιηθούν –νωρίτερα– οι τακτικές πληρωμές των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Η τον (εταιρεία προμήθειας) για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας φυσικού αερίου. Η Εταιρεία μεριμνά για τη συνεχή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με τη της Εταιρείας, στο στάδιο διενέργειας της με το δίκτυο διανομής.

Στο +4,8% τον Νοέμβριο
Την ενεργοποίηση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του «Μηχανισμού Έγκαιρης Προειδοποίησης», στο πλαίσιο του Νόμου για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας (Ν. 4738/2020), ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Έξι λάθη στις αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στην εκταμίευση των επιδοτήσεων προς τους ιδιοκτήτες που εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Τον έλεγχο όσων έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθετε ο σχετικός νόμος, ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες το οικονομικό επιτελείο και αμέσως μετά θα εκδοθεί η τελευταία απόφαση που θα ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή των ποσών στο ελληνικό Δημόσιο.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανάρτηση των ποσών που έλαβαν ως ενίσχυση μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 700.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.
Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.
Θα μοιράζει κάθε μήνα έως και 50.000 ευρώ
Με απλά βήματα, όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, μπορούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση και να υποβάλλουν τις απαιτούμενες αιτήσεις.
Μεγάλα κέρδη στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, μικρότερα στον κλάδο υγείας και μεγάλη ζήτηση για τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα αποτελούν τα κύρια σημεία του απολογισμού των ασφαλιστικών εταιρειών για τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας.