Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για το περιεχόμενο των χθεσινών συνομιλιών του στην Άγκυρα, με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μια δύσκολη συζήτηση.
 
ΥΠΕΞ: Γνωστές οι ελληνικές θέσεις, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν
Στο μεταξύ, σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με τις προτάσεις του για θετική ατζέντα με την Τουρκία, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η Ελλάδα, προσηλωμένη πάντα στο Διεθνές Δίκαιο και στις Ευρωπαϊκές αξίες, έχει συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες είναι γνωστές. Αναφορικά με το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο ΕΕ-Τουρκίας, διαφωνίες υπήρχαν και υπάρχουν.
Όμως, ταυτόχρονα, όπως τονίστηκε κατά τις χθεσινές επαφές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, υπάρχει σαφής βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας στις σχέσεις των δύο χωρών και ενός φάσματος συνεργασίας.
Ιδιαίτερα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, η θετική ατζέντα μπορεί να συνεισφέρει στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων.
Παράλληλα εξετάσθηκε από τις δύο πλευρές η ενίσχυση των επαφών μεταξύ των δύο λαών, και στο πλαίσιο αυτό αντιλάγησαν απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν μετά το πέρας της πανδημίας.
Η ελληνική πλευρά, δια του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, πρότεινε 15 σημεία συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Η τουρκική πλευρά πρότεινε επίσης από την πλευρά της συγκεκριμένα σημεία.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα.