Θέμα ημερών είναι οι επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα δεδομένα που θα ισχύσουν φέτος το Πάσχα, αν θα επιτρέπονται ή όχι οι μετακινήσεις  ετκός Νομού. 
Νωρίτερα, ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έκανε γνωστό πως εντός αυτής της εβδομάδας η επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει την υγειονομική κατάσταση  και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα είναι αυτή που λάβει και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. 
Σύμφωνα με την κ. Πελώνη, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίσει χειραγωγούμενη την επιτροπή είναι αποτυχημένη.
Για τα κορωνοπάρτι, σημείωσε πως βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι ενόψει Πάσχα, είναι εύλογη η κόπωση των πολιτών, να κάνουμε όλοι υπομονή, προέτρεψε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξήγησε πως η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη μαζική συνείδηση και πως αν παρέμβει να διαλύσει συναθροίσεις σε πλατείες, αυτό θα μπορούσε να φέρει και μεγαλύτερη διασπορά του ιού, αλλά και επεισόδια. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, γη παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, επισημαίνοντας πως η πλειονότητα των πολιτών τα τηρεί και κάνει υπομονή.
Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή της, η κ. Πελώνη υπογράμμισε πως το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε όλη την Επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και Δυτική Ελλάδα. Διαπιστώνεται, ωστόσο, είπε, μια τάση σταδιακής, αλλά αργής αποκλιμάκωσης, που απεικονίζεται τόσο στον δείκτη θετικότητας, όσο και στον δείκτη αναπαραγωγής του ιού, τον rt.
«Βρισκόμαστε συνεπώς σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και οφείλουμε όλοι να συνεισφέρουμε στην ανάσχεση της διασποράς. Η συνεχής επαγρύπνηση, η αποφυγή συναθροίσεων, η καθολική χρήση της μάσκας, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων, αλλά και η προτίμηση εξωτερικών χώρων, αποτελούν στοιχειώδη μέτρα ατομικής και συλλογικής άμυνας» επανέλαβε. Ταυτόχρονα, ζήτησε να αξιοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας: Τα self test και τον εμβολιασμό.