Παρέμβαση, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, έκανε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ζητώντας λύσεις στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ηλεκτροδότηση στο Νομό Καρδίτσας.

 Μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν καθαρίζοντας υδατορέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει τη συνεργασία του με το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας  στηρίζοντας δράσεις εμβολιασμού παιδιών Ρομά εντός του οικισμού “Μαύρικα” του Δήμου Καρδίτσας

Κάθε νέα μέρα είναι πιο λυπητερή από την προηγούμενη. Η χώρα είναι σε ένα διαρκές πένθος.

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκη είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

 Από τον Δήμο Μουζακίου – Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, καθώς διαδοχικά καιρικά συστήματα στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

-Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Στήριξη για τον κλάδο των πρακτόρων του ΟΠΑΠ ζητά η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, σε σχετική Αναφορά που κατέθεσε, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση και Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο.

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας αγανακτισμένων κτηνοτρόφων

-Οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη να κρατήσουν όρθιο του ΕΣΥ που εγκατέλειψε η κυβέρνηση

Η στενή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, που οδηγεί σε απτά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο αναβάθμισης υποδομών όσο και στη συνολική στήριξη του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με την αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Γεωργία Μπόκα.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα για την αμέριστη στήριξή του στα αιτήματα του Δήμου Σοφάδων καθώς και τη ουσιαστική παρέμβαση του στην πλήρη αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην περιοχή των Σοφάδων.

«Τα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας λειτούργησαν, απέδωσαν, άντεξαν. Η πρόσφατη κακοκαιρία και τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που καταγράφηκαν   δεν δημιούργησαν προβλήματα ανάλογα της έντασης των φαινομένων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας Σπ. Λάππας συνυπογράφει ερώτηση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελου και Μ. Ξενογιαννακοπούλου προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας, για «Τη διερεύνηση των συνθηκών των τραγικών δυστυχημάτων των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ»

Σε λεωφόρο της τέχνης, μετατρέπεται η λεωφόρος Καραμανλή στη Λάρισα, 

Νέο αντιπλημμυρικό έργο ξεκινά στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ασφαλής προσβασιμότητα στο Ελληνόκαστρο του Δήμου Μουζακίου,  όπου η γέφυρα κρίθηκε ακατάλληλη, μετά τις σωρευτικές ζημιές που υπέστη από τον Ιανό και την πρόσφατη κακοκαιρία του Διομήδη.

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δρόμο Καλύβια Πεζούλας- Νεράιδα, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Το ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με ανάρτησή του στο twitter.