Δράση στα πλαίσια εκδήλωσης για την ανάπτυξη κοινοτικών έργων βιοενέργειας - BECoop project
 
 
H Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΕΣΕΚ) σε συνεργασία με την εταιρία Q-PLAN INTERNATIONAL, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το έργο Kafsimo , στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου BECoop H2020, θα επιδιόξουν για πρώτη φορά στη πόλη μας, να κάνουν πραγματικότητα τη συμμετοχική ανακύκλωση καφέ!
 
Με στόχο τη δημιουργία βιοενέργειας, το στερεό υπόλειμμα του καφέ από επαγγελματικούς χώρους εστίασης συλλέγεται και μετατρέπεται από απόρριμμα σε μια πολύτιμη πρώτη ύλη!
 
Θα χρειαστούμε από εσάς (χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης) μια ποσότητα υπολείμματος καφέ. Μια πιλοτική συλλογή θα μπορούσε να είναι η εξής: Συλλογή υπολειμματικού καφέ, 1 – 2 ημερών, σε κάποια δικιά σας σακούλα και την ημέρα της εκδήλωσης (Πέμπτη 14/10/2021) να γίνει παραλαβή της ποσότητας από εμάς.
 
**Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως η συλλογή θα αφορά υπόλειμμα καφέ όπως espresso, φίλτρου ή κατακάθι ελληνικού ΜΟΝΟ. Στόχος του έργου είναι η διαλογή στην πηγή οπότε το υπόλειμμα του καφέ είναι σημαντικό να είναι καθαρό από οποιοδήποτε άλλο υπόλειμμα (π.χ. πλαστικά, χαρτιά κλπ)
 
***Θα πρέπει να σημειωθεί, πως στα πλαίσια της δράσης, θα γίνει πιλοτική συλλογή από μερικά καφέ της πόλης και γι΄αυτό το λόγο σε περίπτωση αρκετών συμμετοχών θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στην παρακάτω φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τiς επιμέρους δράσεις και εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα!!