«Ποτέ μη λες ποτέ» για νέο lockdown
Τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σύντομα και για τους κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 Καμία συζήτηση για «μωβ» περιοχές
Πολύ καλό για να είναι αληθινο; Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο που μπορεί ακόμη και να εξαλείψει όγκους στον εγκέφαλο ή στον λαιμό και μάλιστα σε ασθενείς που  βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ανακάλυψαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
H κοινοπραξία Pfizer / BioNTech ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επισήμως προς τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές αίτημα έγκρισης για κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου της στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών.

Tα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά drones που αναμένεται να αποτελέσουν πυλώνα παγκόσμιας ανάπτυξης σε πολλούς τομείς, φέρνουν μια νέα εποχή και στην ταχυμεταφορά εμπορευματικών αγαθών μικρού όγκου.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον τερματισμό της πανδημίας με την πρόσφατη θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό και εξαιρετικά ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις μελέτες που σχετίζονται με την παραγωγή φαρμάκου.
Σε ανακοίνωση ότι το φάρμακο Μolnupiravir κατά της Covid-19 περιόρισε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 50% προέβη την Παρασκευή η εταιρεία Merck.
Στα ράφια των φαρμακείων βρίσκονται τα αντιγριπικά εμβόλια καθώς ξεκινησε από την Παρασκευή η συνταγογράφηση.
Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ζήτησαν την Τρίτη από τις υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ να εγκρίνουν το εμβόλιό τους κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Ένα φθηνό, φορητό τεστ αντισωμάτων που μπορεί να ανιχνεύσει με μεγάλη ακρίβεια μόνο μέσα σε πέντε λεπτά αν κάποιος έχει στον οργανισμό του αντισώματα κατά του κορωνοϊού -άρα είτε πέρασε COVID-19 στο παρελθόν, είτε έχει κάνει το εμβόλιο- ανέπτυξαν ερευνητές του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ.