Σε συμφωνία για την αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.
Στην τοποθέτηση βηματοδότη προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.
Δικαιούχοι είναι 1,3 εκατ. γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών
Πρόκειται για το εργοστάσιο της ισραηλινής TIKUN Europe στον νομό Κορινθίας
Οι ογκολόγοι ευελπιστούν ότι το φάρμακο Enhertu, που ανέπτυξαν οι εταιρείες AstraZeneca και Daiichi Sankyo, θα αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η θεραπεία του συχνότερου καρκίνου του μαστού προχωρημένου σταδίου.
Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και στα ταξί, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα:
Σχεδόν ένας στους τέσσερις θανάτους ανδρών και το 7,5% των θανάτων μεταξύ των γυναικών στη χώρα μας έχουν ως αιτία το κάπνισμα.
Ποιοι μπορούν να εμβολιαστούν
Την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τον κορωνοϊό από την 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου αλλά με εξαιρέσεις, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνεδρίασαν σήμερα.
Με την αρχή της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει να έχουμε βρει και να έχουμε κάνει εγγραφή στον προσωπικό μας γιατρό.
Κόπωση και πόνος εξακολουθούν να ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος των ασθενών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο ιατρείο παρακολούθησης, ένα με δύο μήνες μετά το εξιτήριο, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.