Kαθώς και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης

Στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της νοθείας και των ελληνοποιήσεων  του ελληνικού μελιού προανήγγειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), Σίμος Κεδίκογλου,

Έγγραφη εντολή για την αποστολή όλων των φακέλων για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στον διοικητή του ΟΣΕ.

Νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβάλλονται με την πρωτόδικη απόφαση (χωρίς εφέσεις, αναιρέσεις κλπ) οι αποζημιώσεις των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη θα φέρει η κυβέρνηση.

Στις 26 Μαρτίου 2023 έρχεται η πρώτη αλλαγή ώρας για το 2023. Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα οι δέκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μία ώρα μπροστά, με αποτέλεσμα να χάσουμε όλοι μια ώρα ύπνου.

Έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου, πραγματοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

-Θεσσαλονίκη: Ανείπωτη θλίψη στις κηδείες των θυμάτων
-Κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη

Σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές βρίσκεται η Αθήνα, σχετικά με το αίτημα Ελληνα κρατουμένου σε τουρκικό σωφρονιστικό ίδρυμα να παραστεί στην κηδεία του γιου του, που συγκαταλέγεται στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στην Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ ένα αυτόματο εθνικό σύστημα προστασίας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλοι που επέβαιναν στο τρένο, αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από τους συγγενείς τους

-38 νεκροί, 24 αγνοούμενοι & 57 τραυματίες νοσηλεύονται. Δύσκολη η αναγνώριση των σορών
-Τριήμερο εθνικό πένθος. Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε σήμερα στη χώρα, μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα «Αλλάζω θερμοσίφωνα» που θα παράσχει ενισχύσεις συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση ηλεκτρικών από ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Σημαντική επιδείνωση παρουσίασε η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών το 2022 ενώ ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προσδοκίες τους για το μέλλον, καθώς πάνω από 1 στα 2 νοικοκυριά (51,9%) εκτιμά ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το 2023.

Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται παραδοσιακά στο σαρακοστιανό τραπέζι με αποτέλεσμα το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρα θα είναι «τσουχτερό».

Νέα δελτία ταυτότητας θα μπορούν να αποκτήσουν σύντομα, ενδεχομένως και από το τέλος Μαρτίου,

Ενημέρωση στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας, που φέτος «πέφτει» στις 27 Φεβρουαρίου 2023, παρέχουν η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ).

Οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων μπορούν να διενεργούν για λογαριασμό των τραπεζών, απεφάνθη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου
Οι πτυχιούχοι Ιατρικής μπορούν να εκπονήσουν διδακτορική διατριβή αμέσως μετά την αποφοίτησή τους ανεξάρτητα αν κατέχουν ή όχι μεταπτυχιακό δίπλωμα.
 

Συνυπαιτιότητα σε επίπεδο 70% εργαζόμενου για εργατικό ατύχημα απέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών,