Τι προβλέπει η ρύθμιση

Σωρεία παραλείψεων, παρατυπιών και ελλείψεων πού όπως υποστηρίζει. αγγίζουν τα όρια «ανάπτυξης εστιών διαφθοράς», διαπίστωσε σε ελέγχους της η  Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε Σχολές Οδηγών, Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών, καθώς και σε Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας.

Να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας παραπέμπει το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας την Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ αποφασίσε και την παράταση της προσωρινής της κράτησης αφού κρίθηκε επικίνδυνη για τέλεση νέων αδικημάτων.

Το 72% των Ελλήνων που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα αναφορικά με την εμπιστοσύνη στη δημοσιογραφία στην Ελλάδα εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου την τηλεόραση. Το 74% δήλωσε ότι εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα.

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφές/μετακινήσεις φοιτητών των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας.

Το 6,0% του πληθυσμού αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής το 2021, έναντι 6,1% το 2020 και 8,0% το 2019, σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (SILC) της ΕΛΣΤΑΤ, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2020.

Σε δύο φορές ισόβια χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό ο Εμ. Σοροπίδης για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη το 2017, μέσα στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Ποιους αφορά, τι προβλέπει

Τι να προσέχουν οι πολίτες

Παρατείνεται ως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, κατόπιν αιτημάτων, η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ", με στόχο τη μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Αλλάζουν από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο.

Η ανεργία στην ευρωζώνη ανήλθε σε 6,6% ενώ στην Ελλάδα ήταν διπλάσια, στο 12,2%

Η πανδημία Covid-19 είχε κάποιες ψυχολογικές επιπτώσεις και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των ανθρώπων, δείχνει μια νέα αμερικανο-γαλλική επιστημονική έρευνα.

Την παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2023 της δυνατότητας των καταστημάτων εστίασης να διατηρούν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους πέραν του προβλεπόμενου στη άδεια προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να προστατευθεί η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας, τόνισε σήμερα ο ΟΗΕ παρουσιάζοντας νέες συστάσεις για τη μείωση των εντάσεων.

Την επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΑ για την κατάρτιση 80.000 ανέργων, καθώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που εκδηλώθηκε οι θέσεις εξαντλήθηκαν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης

Στην ανάγκη για πάγωμα των εισφορών, στην έλλειψη ρευστότητας και στη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι διαφορετικών κλάδων σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από τις Δασικές Υπηρεσίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά των καυσόξυλων εξέδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

 Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα που της επιτέθηκε

Την πώληση του δικτύου των ATM που βρίσκονται εκτός τραπεζικού καταστήματος εξετάζουν οι τράπεζες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν περαιτέρω τα λειτουργικά τους έξοδα.