Αναρτήθηκε την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οδηγός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Παράταση της προθεσμίας σε δύο δράσεις για έξι επιπλέον μήνες, δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων.

Ξεκινά από αυτήν την εβδομάδα η πληρωμή του διπλού πακέτου για τους συνταξιούχους. Στις 15 Μαρτίου η πληρωμή των προκαταβολών επικουρικών συντάξεων, ενώ έως τις 31 Μαρτίου τα επιδόματα προσωπικής διαφοράς.

Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Να μην ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζητούν από τον προϊστάμενο  της εισαγγελίας εφετών Λάρισας συγγενείς θυμάτων, μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια.

Τι είπαν στις καταθέσεις τους ο Νίκος Χαυτούρας και ο επιμελητής γιατρός για την επίμαχη αναρρωτική άδεια

Στην ανακρίτρια ο φάκελος

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο σταθμάρχης Λάρισας, μετά τη μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Με ένα εμφατικό «όχι», απάντησε ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών Χρήστος Ρετσινάς, στην ερώτηση δημοσιογράφων αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες.

Για τη δυσκολία της ταυτοποίησης των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη μίλησε η ιατροδικαστής Α. Ζαγγελίδου, τονίζοντας ότι απαιτείται προσεκτική και συλλογική προσπάθεια από ομάδες ειδικών.

Σε μηνύσεις σε βάρος του σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας, διοικητικών στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, προχωρούν συγγενείς θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη.

Μέσα στην εθνική τραγωδία που συγκλονίζει τη χώρα μας, ξεχωρίζει η ιστορία του 20χρονου Ανδρέα ο οποίος βοήθησε πολλούς συνεπιβάτες του κατά τη χτεσινή σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Πυκνώνουν τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης εις βάρος των καταναλωτών που βλέπουν τα χρήματά τους να κάνουν "φτερά" από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είτε λόγω δικού τους λάθους είτε λόγω υποκλοπής των στοιχείων των καρτών ή των λογαριασμών τους.

"Ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη αργά την Τρίτη αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι θερμοκρασίες στο πρώτο βαγόνι έφτασαν τους 1.300 βαθμούς Κελσίου"

"Ήταν μια μετωπική σύγκρουση, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση", ανέφερε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενίδουνιας, για το πολύνεκρο δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη.

Θα εφαρμοσθεί από τις 29 Μαρτίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2023

H λίστα με τους τραυματίες – Δραματικές στιγμές στο νοσοκομείο της Λάρισας, συγγενείς καλούνται να δώσουν όποιο στοιχείο μπορούν για την αναγνώριση

Εκατόν δέκα εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει σήμερα Πέμπτη ο ΕΛΓΑ, σε 35.000 παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες εντός του έτους 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.