Στην 24ωρη γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας εκτός άλλων, αυξήσεις σε μισθούς.


«H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα συναποφάσισε την πραγματοποίηση της 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου 2022.
Σας καλούμε να πάρετε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια», τονίζει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ.
Σημειώνεται ότι εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε και  η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ενώ έχει προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία, εκτιμώντας τη δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, δηλώνει ότι οι οριζόντιες παροχές με προεκλογικό άρωμα δε λύνουν το πρόβλημα.