Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου
ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε. έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, ειδικά από τη στιγμή που η τρίτη δόση έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική (σε ποσοστό άνω του 90%) σε ό,τι αφορά την πρόληψη σοβαρής νόσησης από COVID-19 περιλαμβανομένου του θανάτου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην επιστολή.
Στη συνέχεια προσθέτει πως «δεδομένης της αναζωπύρωσης που αντιμετωπίζουμε πολλές χώρες εφαρμόζουν τη χορήγηση τρίτης δόσης είτε για όλους τους ενήλικες όπως η Ελλάδα, ή μόνο σε μεγαλύτερες ηλικίες και άτομα που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο».
Σημειώνει δε πως η πρότασή του «θα βοηθήσει τα συστήματα υγείας να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το βαρύ χειμερινό κύμα νοσηλειών αλλά και να διατηρήσουμε τον έλεγχο του ιού και της πανδημίας χωρίς να προχωρήσουμε σε οριζόντιους περιορισμούς που θα έθεταν σε κίνδυνο την ανάκαμψη των οικονομιών μας και την ελεύθερη μετακίνηση».