Από τα 6 δισ. ευρώ που ήταν η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ το 2017 περιορίσθηκε το 2020 στα 3,178 δισ. ευρώ. Σε τέσσερα χρόνια η φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ μειώθηκε δηλαδή κατά 47%, με τη μεγάλη διαφορά να γίνεται το 2020 έναντι του 2019.

Η υποχώρηση των τιμών των καυσίμων από τις αρχές Οκτωβρίου έφερε νέα μείωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Νοέμβριο, στο 8,5% από 9,1% τον Οκτώβριο,

Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Την επαναφορά της απαγόρευσης πώλησης καυσίμων σε τιμή κάτω του κόστους ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη,

Σε προσαρμογές στα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει να εφαρμόσει από τις αρχές του 2023 και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, προχωρά το οικονομικό επιτελείο μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

Τη δυνατότητα να μπορούν να κόβουν το ρεύμα στους οφειλέτες που αλλάζουν πάροχο έχοντας αφήσει φέσια στον προηγούμενο διεκδικούν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τον Δεκέμβριο και οι δικαιούχοι

Πιέσεις στις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες που χρεώνουν σε καθημερινές συναλλαγές, όπως είναι για παράδειγμα οι μεταφορές χρημάτων από μία τράπεζα σε άλλη, οι αναλήψεις από ΑΤΜ άλλης τράπεζας ή οι πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας, ασκεί η κυβέρνηση.

Τέσσερις εβδομάδες απομένουν πριν από το τέλος του έτους και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες e-αποδείξεις.

Σε εντατικοποίηση των επαφών με εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα έχει προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να επιδοτηθούν οι ευάλωτοι δανειολήπτες αντιμετωπίζοντας όρους ελαστικότερους για τα δάνειά τους.

"Για δεύτερο μήνα η χώρα μας καταγράφει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού", ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας τις ευρωπαϊκές χώρες που είχαν υψηλότερο πληθωρισμό από τη δίκη μας.

Υποχώρηση του πληθωρισμού για δεύτερο συνεχή μήνα, στο 9% τον Νοέμβριο από 9,5% τον Οκτώβριο, δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat,

Στη διαγραφή των ποσών που κλήθηκαν να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στις οποίες είχαν διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της επιστρεπτέας προκαταβολής προχωρά η ΑΑΔΕ.

Στην κρίσιμη σημασία ανάπτυξης υποδομών που θα παράγουν προστιθέμενη αξία στο παρόν αλλά και στο μέλλον επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας

Πριν τα Χριστούγεννα σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή 800 εκατ. ευρώ σε εκατομμύρια συμπολίτες.

Επιβράδυνση και στην Ευρωζώνη

Οπαδοί των ηλεκτρονικών αγορών παραμένουν οι Ελληνες καταναλωτές, καθώς παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων στα φυσικά καταστήματα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυο για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους.
 
Αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές που θα κληθούν να καταβάλουν το 2023 περίπου 1,3 εκατ. μη μισθωτοί ασφαλισμένοι φέρνει ο υψηλός πληθωρισμός (9,9%) που αναμένεται να καταγραφεί για το 2022.
Ένα δημοσιονομικό απόθεμα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ αναμένει ότι θα έχει "πιστοποιημένο" και διαθέσιμο το οικονομικό επιτελείο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, ώστε, ανάλογα με τον χρόνο προκήρυξης των εκλογών, να προχωρήσει σε νέες θετικές παρεμβάσεις.
Περίπου 4.300 κατοικίες, από τις οποίες οι 3.100 είναι αξίας έως 100.000 ευρώ η κάθε μία, έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό τους προσεχείς 7 μήνες.