Χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων για το 2022, παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου, αξίες οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.
Θα μοιράζει κάθε μήνα έως και 50.000 ευρώ
Με απλά βήματα, όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, μπορούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση και να υποβάλλουν τις απαιτούμενες αιτήσεις.
Μεγάλα κέρδη στον κλάδο ασφάλισης οχημάτων, μικρότερα στον κλάδο υγείας και μεγάλη ζήτηση για τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα αποτελούν τα κύρια σημεία του απολογισμού των ασφαλιστικών εταιρειών για τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας.
Αναρτώνται έως τις 15 Νοεμβρίου στο Taxisnet τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, τα οποία οι ιδιοκτήτες καλούνται να εξοφλήσουν είτε μετρητοίς έως τα τέλη Δεκεμβρίου είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε έως 12 άτοκες δόσεις. 
Στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τα αναδρομικά που οφείλονται σε όσους «νέους» συνταξιούχους συνεχίζουν να εργάζονται.
Στην αυτόματη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών από το 2022 προχωρά το υπουργείο Οικονομικών θέτοντας σε εφαρμογή το ψηφιακό σύστημα μαζικών εκτιμήσεων.
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι
Καλοδεχούμενη επί της αρχής είναι η είδηση για επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου από τον αγροτικό κόσμο, ωστόσο ο «κόφτης» στους δικαιούχους σηματοδοτεί χαμηλή ανταποδοτικότητα για το μέτρο.
Αλλάζουν τα ειδοποιητήρια για χιλιάδες μη μισθωτούς που έχουν παράλληλη μισθωτή απασχόληση, λόγω λαθών που εντοπίστηκαν στα αρχικά σημειώματα.
Τέλος στα χειρόγραφα τιμολόγια, καθώς από την Δευτέρα μπήκαν στη ζωή των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Μια ακόμα ευκαιρία να λάβουν την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους από 1.000 έως 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, έχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν στα τέλη της Άνοιξης.
Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ως είθισται, θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:
Γιατί δεν πιστώθηκε η επιδότηση Οκτωβρίου
Διαθέσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους είναι η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
Άνοδο 5,1% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά τον Σεπτέμβριο φέτος, καθώς καταγράφηκαν ανατιμήσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις επιμέρους κατηγορίες των υλικών.
Προϋπόθεση να πληρωθούν οι τρεις τελευταίες οφειλές στο τέλος Οκτωβρίου
Μετά από πολλές παρατάσεις προβλήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν, ξεκινά υποχρεωτικά η έκδοσης και διαβίβασης τιμολογίων μέσω της πλατφόρμας MyData στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.
 Οι τρόποι πληρωμής
Μόνο οι δωρεές και γονικές παροχές που πραγματοποιούνται μέσα από το πιστωτικό σύστημα ή οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο από την ΤτΕ θα γίνονται δεκτές από την εφορία και θα είναι αφορολόγητες μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ.