Την παραπομπή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ εξακολούθηση και κατά συρροή αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με ευρύτερη πλειοψηφία 178 βουλευτών.
Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν  οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, καταψήφισαν οι βουλευτες του Συριζα οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» ενώ Ελληνική Λυση και ΜεΡΑ25 απείχαν από την διαδικασία.Απο το αποτέλεσμα φαίνεται πως ενα ψηφοδελτιο πιθανοτατα απο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κρίθηκε άκυρο ενω μια ακόμα ψήφος κατευθύνθηκε υπερ της μη παραπομπής του κ Παππα.
Κατά την συζήτηση που προηγήθηκε οι βουλευτές της πλειοψηφίας υπογράμμισαν τα ευρήματα της έρευνας που αποδεικνύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, να ποδηγετήσει τα ΜΜΕ και να ελέγξει τους αρμού της εξουσίας. Παράλληλα κάλεσαν τον πρώην υπουργό Ν. Παππά να δώσει πειστικές απαντήσεις για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασε με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσας σε μια περίοδο που ο ίδιος ήταν αρμόδιος για την θεσμική θωράκιση του διαγωνισμού και ο γνωστός εργολάβος υποψήφιος καναλάρχης.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο κ. Νίκος Παππάς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την βαρύτητα του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και εστίσαν στο γεγονός ότι το τελικό πόρισμα δεν συμπεριέλαβε το κακούργημα της δωροληψίας καθώς δεν προέκυψαν επαρκείς αποδείξεις.
Στην συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καλύπτοντας πλήρως τον πρώην υπουργό του καθώς υποστήριξε ότι οι Νίκος Παππας και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα δύο πρόσωπα που ήδη έχουν παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούν παράσημο για την παράταξή του.