Παράθυρο για κλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, εφόσον χρειαστεί, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Να σημειωθεί ότι λόγω του νέου πανδημικού κύματος που επικεντρώνεται στην Ευρώπη, μερίδα χωρών σφίγγει τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους περιορίζοντας περαιτέρω την ελευθερία κινήσεων μέσα στην κοινωνία και την οικονομία. Ενδεικτικό είναι το πιο δραστικό παράδειγμα της Αυστρίας, η κυβέρνηση της οποίας εξετάζει να επιβάλει lockdown για τα μη εμβολιασμένα άτομα.
Σε ό,τι άφορα τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις». «Ποιες θα είναι  οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.
Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, σημείωσε πως όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.
Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι οι σύλλογοι ιατρών στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.
Τέλος, υποστήριξε ότι το  τελευταίο διάστημα υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με  το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.