Περιοδεία στη Δυτική Θεσσαλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με πρώτη στάση το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.
Στη σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι η στιγμή να κάνουμε το άλμα και με την ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε το καινούργιο. Μια νέα πορεία. Μια νέα αλλαγή. Αποφάσισα και εγώ να μπω στη μάχη για να φτιάξουμε αυτή τη μεγάλη πολιτική παράταξη, για να προτείνουμε μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση και να την κάνουμε πλειοψηφική».
«Δεν ψάχνω για μια νέα καρέκλα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Είμαι εδώ να δώσω την ψυχή μου, ενάντια στα συμφέροντα, να στηρίξουμε τον λαό και τις λαϊκές δυνάμεις, ξαναφέρνοντας κοντά μας φίλους και συμπολίτες μας που πικράθηκαν και να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά της κοινωνίας μας».
Και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι εδώ μαζί σας να σας καλέσω να αγωνιστούμε μαζί συμμετοχικά, να κάνουμε αυτή την εσωκομματική διαδικασία γιορτή δημοκρατίας για την παράταξή μας, για τους Έλληνες και τον τόπο μας».