Φόρο τιμής στα θύματα της Marfin απέτισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η κ. Σακελλαροπούλου, τίμησε τη μνήμη των θυμάτων, της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσάκαλη και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο μωρό της, αποθέτοντας λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους, θύματα τυφλού φανατισμού και ιδεολογικής βίας, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Την Πέμπτη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από την τραγωδία στο τραπεζικό κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου τον Μάιο του 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, μεταξύ των οποίων μία έγκυος.
Η εμπρηστική επίθεση με στόχο την τράπεζα πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συλλαλητηρίου, στο περιθώριο της ψήφισης του πρώτου μνημονίου, τον Μάιο του 2010.
«12 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού της Marfin» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Twitter. «Δεν ξεχνάμε τις 4 ζωές που χάθηκαν», πρόσθεσε στο tweet του.
«Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής θα ήταν σήμερα 12. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα.Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.