Νερό…στο μύλο της σεναριολογίας που σχετίζεται με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ακόμα και μέσα στο Φθινόπωρο, ρίχνουν οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις υποψηφιότητες τεσσάρων στελεχών της κυβέρνησης στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια.
Και μπορεί ο πρωθυπουργός να δείχνει εξακολουθητικά, στις δημόσιες τοποθετήσεις του, προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της τετραετίας, ωστόσο άπαντα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στο χρόνο των, κατά τα φαινόμενα, διπλών εκλογών βρίσκονται στο…τραπέζι, με τον Αύγουστο να είναι ο καθοριστικός μήνας που θα κρίνει τις εξελίξεις, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.
Έτσι κι αλλιώς, η ατζέντα της επόμενης κυβερνητικής θητείας δομείται συστηματικά από τον κ. Μητσοτάκη, που προτάσσει, μεταξύ άλλων, τις ανάγκες της νέας γενιάς σε ένα περιβάλλον εσωτερικών και διεθνών προκλήσεων, με τον ίδιο να έχει ορίσει και τα διλλήματα της επόμενης κάλπης, οριοθετώντας τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Ανάμεσα στη σταθερότητα και την οπισθοδρόμηση.
Μετά τις ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες του κ. Θεοδωρικάκου στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών και του κ. Χρυσοχοΐδη στο Δυτικό Τομέα της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας, σειρά πήραν τέσσερα κυβερνητικά στελέχη, γένους θηλυκού. Έτσι, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Ά εκλογική περιφέρεια Πειραιώς, η υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, θα είναι υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, στην Εύβοια.
Σειρά αναμένεται να πάρουν οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων έτερων κυβερνητικών στελεχών, όπως του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ή κομματικών στελεχών, όπως του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσου Γαϊτάνη, με την οδό Πειραιώς να…τρέχει ήδη, μετά τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές του κ. Μητσοτάκη, το πρόγραμμα περιοδειών ανά την περιφέρεια, που έχει ως στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου της τελευταίας τριετίας.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της σεναριολογίας και των συζητήσεων σχετικά με το momentum που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός για να…πατήσει το κουμπί των εκλογών, τα…στοιχήματα της επόμενης τετραετίας ορίζονται εμφατικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήδη, μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα ήρθαν στην πρώτη γραμμή οι κινήσεις που σχετίζονται με την παροχή φθηνής στέγης σε νέους και ζευγάρια, αλλά και η επόμενη ημέρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με…σημαία των πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση το νέο νοσοκομειακό χάρτη της χώρας.
"Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα περιφερειακών κέντρων με ακτίνες στην Περιφέρεια και θα εξορθολογήσουμε τις κλινικές οι οποίες υπάρχουν στα περιφερειακά νοσοκομεία. Θα μας οδηγήσει αυτό σε κάποιες συγκρούσεις; Προφανώς. Θα ξεβολευτούν κάποιοι; Προφανώς και θα ξεβολευτούν κάποιοι. Είναι δυνατόν, όμως, σήμερα πραγματικά η αξιωματική αντιπολίτευση να περιοδεύει την Ελλάδα και όπου εντοπίζει τέτοιες δυσλειτουργίες να λέει: δεν πρέπει με τίποτα να γίνει καμία παρέμβαση, σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι υπολειτουργεί και παρέχει πολύ μέτριες -για να μην χρησιμοποιήσω κάποια πιο αυστηρή έννοια- υπηρεσίες στους πολίτες;
Άρα ο νέος νοσοκομειακός χάρτης αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία ήδη δρομολογείται. Θα είναι μεταρρύθμιση, για εμάς, δεύτερης τετραετίας", ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία.