Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργεία για όσο χρειαστεί, διαβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.


Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους, τονίζοντας όμως πως όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την  ενέργεια, τόσο στερούνται  πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.
Όσον αφορά το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας.
Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019 και μάλλον θα ξεπεράσουν κι εκείνα του 2019.
Τέλος, για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο κ. Σταϊκουρας τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.