Στον απόηχο της παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, εκεί όπου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ , ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης για τον Ι. Κεφαλογιάννη, τοποθετήθηκε για το ζήτημα των υποκλοπών

συνεργάτες του, καλούν άπαντες να διαβάσουν προσεκτικά τις αναφορές του κ. Καραμανλή ώστε να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την Κυβέρνηση.
Επιπροσθέτως, οι ίδιοι κύκλοι, τονίζουν με έμφαση πως "αυτό που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή είναι να μη μείνει καμιά δηλητηριώδης σκιά πάνω από το Δημόσιο βίο" εξ ου και "είπε τα αυτονόητα".

Οι αναφορές στις παρακολουθήσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.  Καραμανλής είπε  για τις παρακολουθήσεις στη χθεσινή του ομιλία:
*Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!
*Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών.

Το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών
Μετά από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και σε συνέχειά της, κυβερνητικές πηγές επανέλαβαν την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν πλήρεις απαντήσεις όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη επαναλαμβάνουν κυβερνητικές πηγές, σε συνέχεια της παρέμβασης για το θέμα την οποία έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
"Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής”, ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσαν δε, πως "γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενω η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής”, ενώ καταλήγοντας επισημαίνουν ότι "ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών”.