Διαφωνία για τους μάρτυρεςΈνταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εξεταστική επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα των παρακολουθήσεων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρόμενοι γιατί η αρχική λίστα δεν περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα.
Προηγήθηκε αντιπαράθεση για τον καθορισμό της λίστας των μαρτύρων. Από τη λίστα των μαρτύρων που δέχτηκε να κληθούν η ΝΔ, απουσιάζουν πολιτικά πρόσωπα αλλά και άτομα που τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν κομβικά προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Πάντως πηγές απο την Κουμουνδούρου και την Χαριλάου Τρικούπη διευκρίνισαν ότι η αποχώρηση αφορά μόνο την σημερινή συνεδρίαση.

Ν.Δ.: «Οι μάσκες έπεσαν»
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αιχμή την αποχώρησή τους εξαπέλυσε η Ν.Δ. σχολιάζοντας ότι «οι μάσκες έπεσαν».
«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους επιδίωξη ήταν να εργαλειοποιήσουν ένα σοβαρό ζήτημα που έχει σχέση με τη λειτουργία των θεσμών προκειμένου να στήσουν ένα φτηνό επικοινωνιακό show σε βάρος της έρευνας» ανέφερε το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωσή του.
Χαρακτήρισε παράλληλα «λυπηρό» το ότι «κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα επιλέγουν τη δημιουργία εντυπώσεων, επιμένοντας σε κραυγές αντί για επιχειρήματα».
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα τους ακολουθήσει. Ας μείνουν 'αγκαλιά' ο ένας με τον άλλο ακολουθώντας αντιθεσμικές συμπεριφορές αποχώρησης αντί για επι της ουσίας συζήτηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών» πρόσθεσε η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της.