"Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε στη ΔΕΘ έναν συνδυασμό παρεμβάσεων για τη μείωση του κόστους ενέργειας,

με πλαφόν στη χονδρική και στη λιανική τιμή, με αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το φυσικό αέριο, με κρατική ΔΕΗ, με πλαφόν στο ποσοστό κέρδους, δηλαδή κόστος παραγωγής συν 5%", δήλωσε η τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.
"Ο δημόσιος έλεγχος στην επιχείρηση ενέργειας είναι κομβικός για να μπορέσει να οδηγήσει τις τιμές προς τα κάτω. Ήδη αρκετές χώρες στην Ευρώπη όπως η Γαλλία και η Γερμανία εθνικοποιούν τις αντίστοιχες επιχειρήσεις. Συνειδητοποιούν οι κυβερνήσεις τη σημασία της δημόσιας παρέμβασης, όπως έγινε και την περίοδο της πανδημίας. Άρα, αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όχι απλώς δεν αντιβαίνει, αλλά εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή τάση", πρόσθεσε ( Alpha 989).
Σε σχέση με την αποσύνδεση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου σημείωσε ότι "αυτό ήδη υλοποιείται εδώ και μήνες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, γι’ αυτό και έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές στη χονδρική απ’ ό,τι η Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε κάτι τέτοιο με ένα σοβαρό σχέδιο".