Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.


Ο υπουργός Υγείας ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.
Yπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΣΕ, ο προϊστάμενος, όπως και ο σταθμάρχης, έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε αργία.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ο σταθμάρχης κατά τηn του απολογία – μετά από την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος – υποστήριξε πως με βάση τον κανονισμό της υπηρεσίας, εκείνη τη νύχτα και μέχρι τις 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί του στον χώρο και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, αποχώρησαν από το σημείο νωρίτερα και τον άφησαν μόνο του.