Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» τού Σταύρου Θεοδωράκη, για την τηλεόραση του Alpha.


Η συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς «έβγαλε ειδήσεις». Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά προσδιορίζει τις εκλογές για τον Μάιο, χωρίς να πει συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν θα είναι στις 21 ή στις 28 του μήνα. Βάζει έτσι τέλος στα σενάρια για πρώτες κάλπες στις 2 Ιουλίου, που είχαν κυκλοφορήσει μετά την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Κατόπιν αυτού, οι δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική θα διεξαχθούν στις 2 ή στις 9 Ιουλίου.

Μητσοτάκης: Θα επαναδιαπραγματευθώ τη σύμβαση με τη Hellenic Train
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ιταλική εταιρεία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος για νέες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο πρωθυπουργός μίλησε με έμφαση για το περίφημο «βαθύ κράτος», το οποίο έχει στη ρητορική του διαρκώς το τελευταίο διάστημα.
«Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω», έγραψε ο πρωθυπουργός την Κυριακή στο Facebook.
Αρχικά, η συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη είχε προγραμματιστεί σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, και η πρόθεση ήταν ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί στους «Πρωταγωνιστές» αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, που είχαν αρχικά υπολογιστεί για τις 9 Απριλίου. Μάλιστα, είχαν γίνει και σχετικά γυρίσματα στα χωριά της Πίνδου, όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όμως, άλλαξαν τα σχέδια της κυβέρνησης, μετακινήθηκαν οι εκλογές πιθανότατα για τις 21 Μαΐου, ενώ μεταβλήθηκε και το περιεχόμενο της συζήτησης της εκπομπής «Πρωταγωνιστές».
Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τον κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τις ημέρες μετά την τραγωδία και ενώ διαρκούσε η διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις νέων ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία 62 και βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια, με τους οποίους είχε συνομιλήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε προηγούμενη εκπομπή.