Οι μάσκες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στη ζωή μας, καθώς είναι απαραίτητο να τις φοράμε για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά σε κλειστούς χώρους, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού, ο υπουργός ανέφερε ότι «αν προσθέσουμε τους εμβολιασμένους με αυτούς που νόσησαν και απέκτησαν αντισώματα μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία». 
Εντούτοις, όπως διευκρίνισε, προϋπόθεση είναι να συνεχίσουν να παραδίδονται οι δόσεις εμβολίων με τον ίδιο ρυθμό. 
Όσον αφορά τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο υπουργός σημείωσε ότι «εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά».Άφησε δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά εμβολιασμένα.  
Σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί πάνω σε ποσοστό άνω του 85%».
Όμως, επεσήμανε ότι στους νοσηλευτές, βοηθούς και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό,  τα ποσοστά δεν βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς σαν μέσος όρος το ποσοστό είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι, μελλοντικά, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και κέντρων υγείας.