Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna θα είναι διαθέσιμα μέσα στις επόμενες ημέρες και για τους νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Υπενθυμίζεται ότι για τις συγκεκριμένες ηλικίες είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μόνο το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson,
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά.
Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού της J&J με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός των νέων, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι, όπως είπε.
Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.
Τέλος, σχολιάζοντας το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο έκανε χθες πρεμιέρα, σημείωσε ότι μέχρι χθες το βράδυ περισσότεροι από 81.000 πολίτες είχαν εκδώσει το πιστοποιητικό, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.