Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην πόλη μας αποτελεί πλέον ένα θεσμό, στον οποίο συμμετέχουν χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα από σχολεία όλης της Ελλάδας.

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 25/11/2021 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1/12/2021

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 8μ.μ στο Αίθριο  η 13Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Φ. Στάθης: «Ο πολιτισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το όραμά μας για πρόοδο και ανάπτυξη»

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων από το Δήμο Καρδίτσας με στόχο την ψυχαγωγία των συμπολιτών και των επισκεπτών της περιοχής

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απόφαση αναφορικά με την μετατροπή σε μουσουλμανικά τεμένη της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας από την Τουρκία υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια της 44ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομίας της Unesco.

Σήμερα σηματοδοτείται επίσημα η έναρξη με την Τελετή Εναρξης των Αγώνων στην Ιαπωνία.

Με συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου
Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παρουσίασε στην εκπομπή «Συνδέσεις» τον οδικό χάρτη ανοίγματος του Πολιτισμού.
Με περιορισμένο αριθμό θεατών θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision τον Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, έγραψε σήμερα η εφημερίδα de Telegraaf.
Ξεχωριστό χρώμα αποκτά η Αθήνα για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Με τα χρώματα της Ελλάδας και της Άνοιξης, με φως και λάμψη, γίνεται, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, οικοδέσποινα και μοιράζει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
«Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων υποδέχεται στο Περιστύλιό της το πιο σπουδαίο καλλιτεχνικά και διπλωματικά έργο τέχνης που έχει προσφερθεί ποτέ στο Κοινοβούλιο».
Φορτηγά που ξεφορτώνουν διαρκώς έργα Τέχνης, χωματουργικές εργασίες στον κήπο, συνεργεία που μοντάρουν τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες πίσω από τις μεγάλες επιφάνειες γυαλιού: όποιος διασχίζει την Αθήνα στο ύψος της Πινακοθήκης δεν μπορεί να μην παρατηρήσει τον οργασμό εργασιών που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.
Πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που έχουν υποβληθεί σε βάρος ηθοποιών προσκόμισε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας.
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Εθεωρείτο ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Στράτος  Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η  Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Γωνία Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, τα στρατιωτάκια από τη συλλογή του Μάνου Πενθερουδάκη δέχονται το φως της Αθήνας.
Η διακεκριμένη μεσόφωνος με διεθνή ακτινοβολία Λέλα Στάμος, η οποία πρωταγωνίστησε σε σχεδόν πενήντα παραγωγές στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), μέσα σε τρεις δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.