Το μυστικό για να παραμείνει ζουμερή 
 
 
Πόσες φορές δεν έχετε δοκιμάσει μια μπριζόλα στον φούρνο που, αν και νόστιμη, παραμένει κάπως στεγνή. Υπάρχει τρόπος να την ετοιμάσετε και να έχει κρούστα στο εξωτερικό της, παραμένοντας όμως τρυφερή στο εσωτερικό.
 
Μερικά μυστικά της συνταγής
Αρχικά, πρέπει να ξέρετε πως, ανάλογα με την μπριζόλα, θα καθορίσετε και τον χρόνο ψησίματος. Λιγότερο χρόνο χρειάζεται ένα κομμάτι καθαρό κρέας και ο χρόνος ψησίματος αυξάνεται ανάλογα με το πάχος του κρέατος, αλλά και το κατά πόσο είναι με κόκαλο ή χωρίς.
 
Η τεχνική του θωρακίσματος του κρέατος σε τηγάνι θα κάνει πραγματικά τη διαφορά. Αν δηλαδή σοτάρετε την μπριζόλα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τη βάλετε στον φούρνο, τότε θα έχετε κρατήσει όλα τα υγρά της στο εσωτερικό του κρέατος.
 
Τέλος, φαίνεται πως είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε την ψημένη μπριζόλα να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά, πριν τη βάλετε στο τραπέζι.
 
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
3 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. πιπέρι μαύρο ολόκληρο
400ml κόκκινο κρασί
 
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι νερό και λιώνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε σε μπολ συνολικά (μαζί με το ζεστό νερό) 1,2 λίτρα νερό. Το υπόλοιπο πρέπει να είναι παγωμένο, γιατί η μαρινάδα πρέπει να είναι κρύα πριν βυθίσουμε τις μπριζόλες, για λόγους υγιεινής
Προσθέτουμε στο μπολ (ιδανικά να κλείνει) το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το σκόρδο, τα πιπέρια και το δεδρολίβανο με το θυμάρι. Συμπληρώνουμε και το κρασί.
Βάζουμε τις μπριζόλες και φροντίζουμε να καλύπτονται από τα υγρά. Αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα στο ψυγείο
Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή το σχαροτήγανο. Απορρίπτουμε τα υγρά της μαρινάδας και αλατοπιπερώνουμε το κρέας
Ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα και μεταφέρουμε τις μπριζόλες στον φούρνο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ, στους 200 βαθμούς για 7-8 λεπτά.