Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο ενημέρωσης που αφορά στην έμφυλη βία.

Αλλάζει όψη η δυτική είσοδος της Καρδίτσας με έργο 3,8 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επιστημονική διημερίδα με θέμα Περιβάλλον και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων με φυσικούς τρόπους, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το διήμερο 25 και 26/11/2021.

Νέα χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα από το «Πράσινο Ταμείο», ύψους 29.760 €. Με το ποσό χρηματοδοτείται η μελέτη δημιουργίας σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ) περιμετρικά της λίμνης.

Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα μνημειακού κτιρίου έφερε στο φως ανασκαφική έρευνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας στη θέση «Σκιαθάς», σε χώρο όπου διακρινόταν μαρμάρινο κατώφλι και τμήματα τοίχων.

Παρεμβάσεις τώρα για στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη και στη Γενική Γραμματέα κ. Μαρία – Έλλη Γεράρδη, απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης

  • Νομιμοποιούνται οι πρόχειρες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
  • Η Βουλευτής ζητά και επιδιώκει επίσης επανακαθορισμό ορίων ΖΟΕ Λ. Πλαστήρα

Και 5 έργα 13,6 εκατ. ευρώ για τους Δήμους της Θεσσαλίας

Τον απολογισμό της διήμερης επίσκεψής του στην Καρδίτσα, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Τζανακόπουλος, μέσω δηλώσεων του σε συνέντευξη τύπου.

Εκτεταμένη δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Σοφάδων. Με τη δενδροφύτευση δεκάδων δενδρυλλίων στην κεντρική πλατεία, στην οδό Κιερίου και σε άλλα κεντρικά σημεία, ενισχύθηκε το πράσινο στη πόλη των Σοφάδων μετά από δράση της Δημοτικής Αρχής.

Μήνυμα του Βουλευτή της Νέα Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με αφορμή την 25η Νοέμβριου Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Στην πρώτη γραμμή της Aλλαγής ο αγροτικός κόσμος

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με ώθηση από τους εθνικούς και ευρωπαικούς πόρους, επισημαίνουν οι συστημικές τράπεζες υπογραμίζοντας την ετοιμότητα τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις και την επανεκκίνηση των επενδύσεων.

 Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. ΑπόστολοΒεσυρόπουλο, των ΒουλευτώνΝ. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού, Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και Ν. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδησυζητήθηκαν σημαντικά θέματα, παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και προγραμματίσθηκε η προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν από τους Βουλευτές.

Καιρός να το  ξεκαθαρίσουμε, κάθε μορφή βίας μας αφορά όλους και όλες. Σε μια εξανθρωπισμένη κοινωνία  δεν δικαιολογείται καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας.

 
Πέθανε στο Βερολίνο ο σπουδαίος ηθοποιός και μουσικός Κώστας Παπαναστασίου σε ηλικία 84 ετών, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.  

Το δρόμο που συνδέει τα Καλύβια Πεζούλας με τον οικισμό της Νεράιδας συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μέσω συνέντευξης τύπου των διοργανωτών