«Δεν απευθύνομαι στο 6% που μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα και το 8% που μας δίνουν τώρα. Απευθύνομαι σε 11 εκατ. Έλληνες»
τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος χθες βράδυ από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. 
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από την αίθουσα του Παυσιλύπου, όπου δόθηκε η συνέντευξη και ακολούθησε η ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Δεν απευθύνομαι στο 6% που μας έδιναν οι δημοσκοπήσεις μέχρι πρόσφατα και το 8% που μας δίνουν τώρα - και το 9%. Απευθύνομαι σε 11 εκατ. Ελληνίδες σε 11 εκατ. Έλληνες. Απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. Αποφασίσαμε ότι το πρόταγμά μας θα είναι ο υπερδιπλασιαμός των δυνάμεων του κόμματος, πάμε για ένα πολύ μεγάλο κόμμα. Αυτό σημαίνει - συνέχισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - ότι δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε ο πολίτης το 2019, το 2015 στο δημοψήφισμα, τι ψήφισε το 2012, τι έχει ψηφίσει. Το προσκλητήριό μας είναι σε όλες και σε όλους ανεξαιρέτως, και τους καλούμε να έρθουν στην κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως για τον ίδιο, οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα με τα έτη - είναι διαχρονικές. Η μαζική συμμετοχή είναι μια δημοκρατική αρχή και αξία, είπε, εξηγώντας πως αν έρθουν πάρα πολλοί πολίτες δεν θα νοθέψουν τίποτα, θα απομακρύνουν τους μηχανισμούς των κομμάτων, και αυτό φοβούνται κάποιοι. 
«Το κόμμα μας, ενώ δεν έχει οργάνωση, έχει μηχανισμούς. Τους καταγγέλλω τους μηχανισμούς. 
Το κόμμα μας πρέπει να αποκτήσει οργάνωση», είπε. 
Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, πραγματοποίησε την πολιτική του ομιλία στο Παυσίλυπο, παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων και στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ, στην οποία μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «το κόμμα μας βρίσκεται στον 21ο αιώνα, δεν είναι ένα κόμμα απολιθωμένο, δεν είναι ένα κόμμα μακριά από την κοινωνία, είναι ένα κόμμα που έκανε πολλά, έπαθε πολλά, και τώρα πρέπει να ξαναγυρίσει στην πρωτοπορία για το καλό της Ελλάδος».  Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως «το κόμμα μας πρέπει να έχει αρχές, τον πατριωτισμό πάνω από όλα και πρώτα από όλα, την Ελλάδα την αγαπάμε. Ο πατριωτισμός δεν έχει ανάγκη από επίθετα». 
unnamed 7unnamed 4unnamed 5unnamed 6unnamed 9
O Ανδρέας Λοβέρδος, δεσμεύθηκε για την δημιουργία και πάλι  μιας μεγάλης παράταξης, που θα εξελιχθεί σε προοδευτικό πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, με αλλαγή πολιτικής σε σημαντικούς τομείς, ενώ τόνισε πως αν ο ίδιος εκλεγεί Πρόεδρος θα επαναφέρει το όνομα ΠΑΣΟΚ στη παράταξη. Η ταυτότητα του κόμματος θα γράφει και πάλι ΠΑΣΟΚ με μένα Πρόεδρο, ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, καταχειροκροτούμενος από το κοινό. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός. Δεν χαρίζουμε την πατρίδα στη ΝΔ, δεν χαρίζουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Στόχος μου είναι η αναδιάρθρωση του κόμματος σε πολλά επίπεδα, με συλλογική οργάνωση και δημοκρατικές διαδικασίες, με γραφεία και τοπικές οργανώσεις  σε κάθε πόλη και με τον ορισμό τριών (3) Αντιπροέδρων.Δεν γίνεται ο Πρόεδρος να μην είναι Βουλευτής, δεν μπορεί να υπάρχει δυαρχία. Δεσμεύομαι να υπερδιπλασιάσω τα ποσοστά της παράταξης εφόσον εκλεγώ, αν όμως δεν τα καταφέρω δεσμεύομαι και πάλι να παραιτηθώ μετά τις εκλογές του 2023», υπογράμμισε ο υποψήφιος Πρόεδρος.
Εκτενή αναφορά έκανε και σε μια σειρά ζητημάτων στα οποία θα δώσει προτεραιότητα αν εκλεγεί, όπως είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η ασφάλεια του πολίτη, η ανασύσταση της νεολαίας του κόμματος και οι σχέσεις του κόμματος με τους νέους κλπ. «Ήμουν πάντα στην παράταξη. Και στα εύκολα και στα δύσκολα, και στις χαρές και στις λύπες και στις νίκες και στις ήττες. Ποτέ δεν αυτομόλησα, ποτέ δεν λιποψύχησα, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Θα υπερασπιστώ την ενότητα του χώρου και θα ανταποδώσω στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη σας».