Τον απολογισμό της διήμερης επίσκεψής του στην Καρδίτσα, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Τζανακόπουλος, μέσω δηλώσεων του σε συνέντευξη τύπου.

Υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το νομό στη τύχη του, ότι οι πληγές από τον ΙΑΝΟ παραμένουν ανοιχτές και πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα αδιέξοδα.

Πιο αναλυτικά:

Μετά την διήμερη περιοδεία στην Καρδίτσα, τόνισε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του ο κ. Τζανακόπουλος, όπου επισκεφθήκαμε δομές υγείας, φορείς και ήρθαμε σε επαφή με τους κατοίκους διαφόρων περιοχών, η διαπίστωση είναι μία: Ότι η Καρδίτσα είναι ένας εγκαταλειμμένος νομός. Εγκαταλειμμένος από την κυβέρνηση, από την περιφέρεια, από τους τοπικούς άρχοντες, είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της χώρας, συνέχισε, την μεγάλη πανδημική κρίση που απειλεί χιλιάδες ανθρώπους και καταλήγει σε εκατοντάδες θανάτους, εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και κυρίως της ακρίβειας, που αφορά όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης, ο νομός Καρδίτσας έχει να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας του ΙΑΝΟΥ. Που, πρόσθεσε, έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στις περισσότερες περιοχές του νομού και για την οποία καμία πολιτική πρωτοβουλία και καμία συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έχει ξεκινήσει.

Έργα, υπογράμμισε, που εδώ και ενάμισι χρόνο θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, δεν έχουν φθάσει καν στο επίπεδο της μελέτης και της έγκρισης των μελετών, επειδή η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να χειριστεί το θέμα επικοινωνιακά και στη συνέχεια να το ξεχάσει.

Παρά τις αναθέσεις, σε εταιρείες που έχουν γνωστές συνδέσεις με την «Μαξίμου Α.Ε.» το Κ.Υ. στο Μουζάκι δεν έχει προχωρήσει, ανέφερε χαρακτηριστικά. Εδώ και ενάμιση χρόνο, πρόσθεσε, ο περιφερειακός δρόμος Μουζακίου επίσης δεν έχει προχωρήσει, έργα αντιπλημμυρικά ούτε αυτά έχουν προχωρήσει και ο νομός Καρδίτσας έχει στην κυριολεξία εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Οι κάτοικοι, σημείωσε, είναι αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης, για τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αποδεικνύεται, τόνισε, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση για τους λίγους, για τους ολιγάρχες, για την ελίτ. Δεν είναι μία κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Και είναι, πρόσθεσε, επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ δημοκρατικό ρεύμα, για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση.

Κάθε μέρα που περνάει, υπογράμμισε, τα αδιέξοδα συσσωρεύονται, συσσωρεύονται προβλήματα, συσσωρεύεται ανθρώπινος πόνος, συσσωρεύεται θάνατος.

Στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα γίνει ότι περνάει από το χέρι του, για την επίλυση και των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Θα επιχειρήσουμε, είπε, να τα αναδείξουμε και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, όμως η βασική ευθύνη για την δημιουργία του αδιεξόδου είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Αυτό κατέληξε πρέπει να γίνει κατανοητό όπως τους πολίτες, όπως και ότι δεν μπορούν να ελπίζουν και δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτή την αποτυχημένη κυβέρνηση.