Δηλώσεις έκανε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κατά τις οποίες γνωστοποίησε ότι ξεκινούν άμεσα εργασίες ανακατασκευής του «Δέλτα» Καρδίτσας.

«Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οδικές παρακάμψεις στην περιοχή, ενώ υπογράφτηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την χρηματοδότηση της πρόσληψης οκτώ ατόμων που θα επιβλέπουν τις τεχνικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, υπάρχει συνεννόηση με τη ΔΕΗ για τη μεταφορά τμημάτων του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης στις νέες θέσεις του υπό κατασκευή οδικού άξονα Καρδίτσα – «Δέλτα» επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Ο ίδιος προσδιόρισε σε σύντομο χρόνο την ολοκλήρωση όλων των δικαστικών εμπλοκών που καθυστέρησαν τα έργα, γεγονός που θα επιτρέψει και την απρόσκοπτη εξέλιξή τους το επόμενο διάστημα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα για την ολοκλήρωση του νότιου περιφερειακού στο τμήμα από Κουμουνδούρου έως την οδό Ταυρωπού, μπροστά από τον Σταθμό του ΟΣΕ στην Καρδίτσα και κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών. Η αρχή θα γίνει με την καθαίρεση κείμενων παλιών κτισμάτων (πρώην αποθήκες) , για τις οποίες εκδόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες. Ένα πρόβλημα που υπάρχει με κάποιον ενοικιαστή αποθήκης της παλιάς ΕΑΣΚ θα ξεπεραστεί με προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός τα δυο παραπάνω έργα είναι πολύ σημαντικά και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Καρδίτσας.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πολύ γρήγορους ρυθμούς που «τρέχουν» οι παρεμβάσεις της ΤΕΡΝΑ – ΑΕ στον περιφερειακό δρόμο Μουζακίου αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού Καρδίτσας.

Ο κ. Αγοραστός εξήρε την «άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη», απόρροια της οποίας είναι και η γρήγορη ολοκλήρωση όλων των τεχνικών, μελετητικών και αδειοδοτικώνδιαδικασιών για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου που κι’ αυτό το έργο αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Φ.Κ.