Κάλεσμα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Ως "ευκαιρία και πρόκληση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο" χαρακτήρισε τις εκλογές για εκλογή προέδρου και κεντρικήςΕπιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής Καρδίτσας του κόμματος κ. Σπύρος Λάππας.

Ο κ. Λάππας, μαζί με τον συντονιστή της Ν.Ε. Καρδίτσας κ. Αποστόλη Μπουγουλιά, παραχώρησαν χθες συνέντευξητύπου ενόψει των αρχαιρεσιών της Κυριακής, τονίζοντας την σημασία της διαδικασίας, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή αλλά και ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.

Αρχικά ο κ. Μπουγουλιάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που κάνουν είναι να ασχολούνται με το πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολίγων και των golden boys.

Το διοικητικό συμβούλιο και οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ αμείβονται με 15.000 ευρώ την ημέρα συνολικά, ενώ οι πολίτες όταν ανοίγουν το φάκελο του λογαριασμού τη ΔΕΗ κινδυνεύουν με καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, υπογράμμισε.

Κυβερνητικοί παράγοντες βουλευτές και υπουργοί συνεπικουρούμενοι από καλοταϊσμένους δημοσιογράφους καλούν τους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, μένοντας νηστικοί, υποστήριξε ο κ. Μπουγουλιάς.

Ξεχνούν όμως ότι η ΝΔ χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, πρόσθεσέ και ζητούν από τους πολίτες να μην είναι τζάμπα μάγκες, ενώ αυτοί είναι οι μπαταχτσήδες. Εξυπηρετούν συμφέροντα και έχουν ως κανόνα για την εκτέλεση δημοσίων έργων και προμηθειών του δημοσίου τις απευθείας αναθέσεις. Τα ρουσφέτια, σημείωσε, είναι στα ύψη, ενώ απαξιώνουν βασικές κοινωνικές λειτουργίες και δομές του δημοσίου και τις οδηγούν στα χέρια των ιδιωτών

Ο κ. Μπουγουλιάς είπε ακόμα ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πρέπει να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους το συντομότερο δυνατόν και οι εκλογές της Κυριακής πρέπει να αποτελέσουν το σύνθημα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παίρνοντας ο κ. Λάππας ανέφερε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, της συμμετοχής και καλείται ο ελληνικός λαός να προσέλθει μαζικά στην κάλπη και να πάρει την τύχη και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του τόπου στα χέρια του, με μπροστάρη τη νεότητα.

Την Κυριακή θέλουμε να στείλουμε στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του το λογαριασμό υπογράμμισε. Συνεχίζοντας χαρακτήρισε ως τελευταία θύματα της κυβέρνησης την κοινωνική ασφάλιση και το εργατικό δίκαιο, με το τελευταίο να μην υφίσταταικαν στην χώρα.

Καλούμε στην κάλπη, ανέφερε, τους πολίτες που έχουν σύνταξη 600 ευρώ και δεν μπορούν να καλύψουν τους λογαριασμούς. Καλούμε τους πολίτες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και όσους είναι 30 χρονών και ζούνε ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο. Καλούμε τους ανθρώπους που πιθανόν άδικα έχασαν δικούς τους γιατί η κυβέρνηση περιφρονεί και απαξιώνει το δημόσιοσύστημα υγείας. Πρώτο στην πολιτική φιλοσοφία του κ Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι το κέρδος, είπε ο κ. Λάππας και οι ιδιώτες επελαύνουν σε όλα τα πεδία , στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Ο βουλευτής Καρδίτσας, ως ήταν αναμενόμενο συμπεριέλαβε και το θέμα των ανατιμήσεων, μιλώντας για πρωτοφανή ακρίβεια η οποία είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής εδώ και δέκα μήνες. Ενώ για τις επιδοτήσεις ανέφερε ότι επί της ουσίας ο Έλληνας πολίτης θα πάρει 80 με 90 ευρώ, ποσά που δεν μπορούν να διώξουν τον εφιάλτη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Καταλήγοντας ο κ. Λάππας επισήμανε ότι: «Ψηφίζοντας στην κάλπη της Κυριακής.Ταυτόχρονα θα δώσουμε το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη, έναν λογαριασμό που θα λέει αρκετά. Φτάνει πια, ήρθε η ώρα της αλλαγής. Η 15η Μαΐου είναι μια ευκαιρία και μια πρόκληση. Περιμένουμε τον ελληνικό λαό, μαζί, να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο".

Η διαδικασία

Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε 6 εκλογικά κέντρα με ώραέναρξης ψηφοφορίας στις 8 το πρωί και λήξη στις 8 το βράδυ

Αναλυτικότερα:

Καρδίτσας (πόλη): Αίθριο Δημοτικής Αγοράς.

Λαζαρίνας: Γραφεία Συν. Κτηνοτρόφων.

Μουζακίου: Λύκειο -Αγίων Θεοδώρων και Κοραή.

Παλαμά: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Σελλάνων: Κεντρική πλατεία Προαστίου Γρ. Σολδάτου Δ.

Σοφάδων: Δημαρχείο Σοφάδων – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Στην ψηφοφορία για πρόεδρο, συμμετέχουν όλοι είτε είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είτε πολίτες, από 15 ετών και πάνω, που θέλουν να εγγραφούν ακόμα και εκείνη την ημέρα στα εκλογικά κέντρα. Για Κεντρική Επιτροπή η διαδικασία αφορά μέλη που έχουν εγγραφεί στο κόμμα ως τις 21 Μαρτίου 2022 και ψηφίζουν επιλέγοντας τέσσερις εκ των υποψηφίων από τη Θεσσαλία.