Έναρξη υποβολής αιτήσεων για δωρεάν σίτιση και στέγαση στις τοπικές Φοιτητικές Εστίες

Σε μια πολύ εξυπηρετική κίνηση προχώρησε το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τη σίτιση των φοιτητών που σπουδάζουν στα Τμήματα της Καρδίτσας και διαμένουν μέσα στην πόλη. Αυτή είναι η λειτουργία νέου εστιατορίου (εκτός αυτού που υπάρχει στο campus) στην συμβολή των οδών Καραμανλή με Λαχανά, όπου παλαιότερα υπήρχε σούπερ μάρκετ.

Όπως μας ενημέρωσε η Υπεύθυνη των Τμημάτων Σίτισης και Στέγασης κ. ‘ΟλγαΤζουβάρα, το εστιατόριο είναι πλήρως στελεχωμένο με μάγειρα και το αναγκαίο προσωπικό, αλλά και εξοπλισμένο. Εκεί σιτίζονται μέχρι τώρα συνολικά 630 άτομα του Ακαδημαϊκού Έτους 2021-2022 που φοιτούν στα τοπικά Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Χθες μάλιστα – πρόσθεσε η ίδια – είχαμε και την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εκ μέρους των νέων φοιτητών για δωρεάν σίτιση και για δικαίωμα στέγασης που αφορούν το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023.

lesxi2

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδοθεί και από το Πανεπιστήμιο στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ενημερώνουμε τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση για τη χορήγηση της δωρεάν σίτισης και του δικαιώματος στέγασης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου (https://merimna.uth.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ιδρυματικού τους λογαριασμού (απαιτείται χρήση VPN).

Επισημαίνεται ότι μόνο οι φοιτητές/τριες των Τμημάτων του Π.Θ. με έδρα τη Λάρισα και την Καρδίτσα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ταυτόχρονα Αίτηση σίτισης και στέγασης.

- Οι αιτήσεις για το δικαίωμα στέγασης θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

- Οι αιτήσεις για δωρεάν σίτιση θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως και την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις που θα υποβάλλονται μετά την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και θα αφορούν το δικαίωμα στέγασης δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Απαραίτητη προϋπόθεση για υποβολή αίτησης είναι η έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου 2021 (πρώην εκκαθαριστικό σημείωμα).

630 άτομα σιτίζονται το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022 στην Καρδίτσα από όλα τα τμήματα συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα της Κτηνιατρικής».

Σε ότι αφορά στις Φοιτητικές Εστίες της Καρδίτσας, η κ. Τζουβάρα μας είπε πως ο αριθμός των υπαρχόντων κλινών κατανέμονται σε 24 αγόρια και 24 κορίτσια που διαμένουν σε δίκλινα δωμάτια.

Επίσης, διατίθενταιεπιπλέον: Δυο δωμάτια, ένα για δυο κοπέλες και ένα για δυο αγόρια του προγράμματος Erasmus. Ένα δωμάτιο για ΑμεΑ και δυο δωμάτια για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Μέχρι τώρα, λόγω ολοκλήρωσης του κύκλου των σπουδών τους, έχουν εκκενώσει δωμάτια όπου διέμεναν στις τοπικές Φοιτητικές Εστίες συνολικά 10 άτομα, ενώ αναμένονται το επόμενο διάστημα κι’ άλλες αποχωρήσεις.

Φ.Κ.