Κ.Τ. Προς υλοποίηση το έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων 20 χλμ στην πόλη

Ένα μεγάλο έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει την εικόνα της Καρδίτσας «πέρασε» από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για το έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων σε κεντρικούς δρόμους και όχι μόνο, προϋπολογισμού 3.815.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Ειδικότερα, καθορίστηκε οριστικός ανάδοχος του έργου η Εταιρεία «Εναρμόνιση Τεχνική Οικοδομική Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε.», με ποσοστό έκπτωσης 41,06%.

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίεςκαι μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν κυρίως πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους που καταστράφηκαν από τον κυκλώνα «Ιανό» σε όλο τον αστικό ιστό της Καρδίτσας

pezodromia2

pezodromia3

pezodromia4

pezodromia5

Το έργο σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις, αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα οικιστικά δεδομένα στην πόλη και να βελτιώσει τις συνθήκες στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Εξάλλου, κοινή είναι η διαπίστωση ότι η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, αλλά και πολλών τμημάτων του τεράστιου δικτύου ποδηλατοδρόμων σε μεγάλο μέρος της πόλης είναι επιτακτική ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι το τεχνικό αντικείμενο συνολικά του έργου, αφορά στην εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής για την αποκατάσταση των ζημιών σε πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας. Στα πεζοδρόμια απαιτείται αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης με πρόβλεψη οδεύσεων πεζών, ανακατασκευή ραμπών ΑμεΑ, επαναφύτευση θάμνων και δένδρων και αποκατάσταση φρεατίων. Το πεζοδρόμια που θα γίνουν παρεμβάσεις είναι συνολικού μήκους περίπου 20 χλμ. Ταυτόχρονα, θα γίνει αποκατάσταση της πλακόστρωσης στις πλατείες Δημοτικής Αγοράς, Γιολδάση και Πλαστήρα.

Φ.Κ.