Στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καρδίτσας

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό, στο χώρο των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, επισημοποιήθηκε η φετινή έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Του θρησκευτικού μέρους της τελετής, που έγινε στο κτίριοστάθμευσης των οχημάτων, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.κ. Τιμόθεος. Ο οποίος απηύθυνε πατρικές ευχές σε όλα τα στελέχη του Σώματος, μίλησε για την σπουδαιότητα της προσπάθειας που κάνουν και του έργου που προσφέρουν και υποσχέθηκε ότι η τοπική εκκλησία θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

Χαιρετισμούς προς τους παρευρισκόμενους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τα άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής απεύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας και ο επιχειρησιακόςΔιοικητής ν. Καρδίτσας Πύραρχος κ. Γεώργιος Νταουτάς.

p1

p2

p4

p5

p6

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του έργου που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και την αυταπάρνηση που δείχνουν την ώρα του καθήκοντος.

Μάλιστα υποστήριξε ότι κάθε χρόνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, χάνονται περιουσίες και το περιβάλλον δέχεται πλήγματα. Τα στελέχη της Πυροσβεστικής, πρόσθεσε, καλούνται να τα διαφυλάξουν όλα αυτά. Τέλος προέτρεψε τους υπηρετούντες στο Σώμα να επιδείξουν και αυτή τη φορά τον ζήλο και την προθυμία που πάντα δείχνουν.

Εκτός των προαναφερόμενων στην τελετή του Αγιασμού παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σωτήρης Αντωνίου, οι διοικητές των τεσσάρων πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού και το σύνολο σχεδόν του προσωπικού της Π.Υ. Καρδίτσας.