Σε μια συμβολική και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε χθες 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Επισκέφθηκε το Βοτανικό κήπο Νεοχωρίου, και με την «βοήθεια» παιδιών, φύτεψαν δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο του Κήπου.

Η κ. Σκόνδρα δήλωσε:

«Νέα δέντρα θα μεγαλώνουν από σήμερα στο Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου στη Λίμνη Πλαστήρα. Τα φυτέψαμε με την Μαρία και τον Αχιλλέα, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου και των Δημάρχων Λ. Πλαστήρα κ. Νάνου και Σοφάδων κ. Σκάρλου. Τα νέα δέντρα, πήραν το όνομα των παιδιών, θα είναι δικά τους, θα τα περιποιούνται και θα μεγαλώνουν παράλληλα.

Παιδιά με ειδικές ανάγκες, μικροί ήρωες της ζωής, που οφείλουμε να τους εξασφαλίσουμε, εφ’ ενός ένα ανθρώπινο κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

skondra2

Αφ’ ετέρου, σε όλα τα παιδιά μας, έχουμε χρέος να τους παραδώσουμε ένα υγειές και βιώσιμο, φυσικό περιβάλλον, ή τουλάχιστον, όχι χειρότερο από αυτό που εμείς παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, να ευαισθητοποιηθούμε και να διαχειριζόμαστε με σύνεση τη φύση, που την έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας. Να αποτρέψουμε την καταστροφή του πλανήτη μας, τα ακραία φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσουμε τη βιώσιμη πρόοδο.

H Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού Green Deal, την προστασία του οικοσυστήματος και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη μετάβαση, με στοχευμένα μέτρα, σε μία καθαρή, κυκλική οικονομία. Πρωτοστατεί ακόμα στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και στη διασυνδεσιμότητα με φίλες χώρες, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την ενεργειακή επάρκεια, με προφανή οφέλη, για το περιβάλλον. Για να επιτευχτεί όμως αειφορία, απαιτείται συλλογική δράση, στενή συνεργασία πολιτών και κυβερνήσεων των χωρών.

Μας συνδέει όλους κοινή μοίρα και γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε από κοινού στην προσπάθεια, για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι, δική μας καθημερινότητα την προστασία του περιβάλλοντος».