Με την αρχή της επόμενης χρονιάς, θα πρέπει να έχουμε βρει και να έχουμε κάνει εγγραφή στον προσωπικό μας γιατρό.
Κόπωση και πόνος εξακολουθούν να ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος των ασθενών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο ιατρείο παρακολούθησης, ένα με δύο μήνες μετά το εξιτήριο, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Τι ισχύει για τις ευάλωτες ομάδες
Η Όμικρον είναι τόσο σοβαρή και θανατηφόρα όσο οι προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού, παρά τις αρχικές υποθέσεις κάποιων μελετών από διάφορες χώρες (Βρετανία, Καναδά, Νότια Αφρική) ότι είναι μεν πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο σοβαρή.
Η σοβαρή νόσηση με Covid-19 μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια γνωστική εξασθένηση, η οποία ισοδυναμεί με την απώλεια εγκεφαλικής δύναμης που συνήθως εκδηλώνουν άτομα ηλικίας 70 χρονών σε σύγκριση με την ηλικία των 50 ετών.
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡEΣΙΕΣ ΤΟΥ EΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεχίζει να λαμβάνει δεκάδες ειδοποιήσεις για αδιευκρίνιστης αιτιολογίας κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά, με συνολικά σχεδόν 230 πιθανά κρούσματα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ο οργανισμός.
Τι θα γίνει με τις μάσκες στους χώρους εργασίας
 
Για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αυτό επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε πάντα σε επιφυλακή». 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο για βελτιωμένη εικόνα σε όλους τους πανδημικούς δείκτες.

Αβάσιμοι είναι οι συσχετισμοί με το εμβόλιο για τον κορονοϊό των αυξημένων κρουσμάτων ηπατίτιδας - αδιευκρίνιστης για την ώρα αιτιολογίας- σε παιδιά κάτω των 10 ετών, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών και του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου.

Την εκτίμησή της πως από Σεπτέμβριο θα χρειαστεί,  μία 4η δόση εμβολιασμού για όλους εξέφρασε η η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καθώς όπως είπε  θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, και θα έχουμε μπροστά τον χειμώνα.