Το νέο στέλεχος ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου 2021 στη Μποτσουάνα - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το χαρακτήρισε «στέλεχος ανησυχίας»
Κλείνουν σύνορα, «βουλιάζουν» οι αγορές
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.
Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει στην Αφρική νέο στέλεχος του κορονοϊού, το B.1.1.529, το οποία προκαλεί ανησυχία επειδή φέρει υπερβολικά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων.
O Ευρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκου (EMA) θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσει τη χρήση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5 - 11 ετών, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του. 
Οδηγίες για τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση πολιτών που νόσησαν από Covid-19 αναρτήθηκαν στο emvolio.gov.gr.
Περίπου 21.000 εργαζόμενους που παρότι είναι ανεμβολίαστοι δεν είχαν υποβληθεί  στον απαιτούμενο αριθμό rapid test, όπως όφειλαν, εντόπισαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
Η Pfizer ανακοίνωσε την Τρίτη μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην πολλά υποσχόμενη θεραπεία κατά της Covid-19 να κατασκευαστεί και να πωληθεί φθηνά σε 95 φτωχότερες χώρες που φιλοξενούν περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού.
Τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά του κορωνοϊού, το οποίο είναι βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα, παρέλαβαν επισήμως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα.
«Το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία - όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή ετοιμάζεται να εγκρίνει την χρήση δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση της Covid-19 τις προσεχείς ημέρες,